11 marca, 2007

O nahote l

Neznášam nahotu. Nahý človek je bezbranný, zraniteľný. Šaty veľa zakryjú. Veď ....šaty robia človeka. Schovajú nedostatky, pridajú tam, kde niečo chýba, vraj môžu vyrovnať aj zakrivenia.
Aj nahota je všelijaká.
Najhoršia je v nemocniciach, v ordinácii u lekára, v starobincoch. Tu je nahota tela spojená s nahotou duše. Až do prapodstaty. Až do hrobu.
Neznesiteľná je nahota ženy, zneuctenej bezohľadným násilníkom. Poníženie nezmyje ani prúd horúcej vody a dotyky, ktoré dovtedy láskali, sa stanú nočnou morou – už navždy.
Strašná je nahota detí na fotografiách, ktoré často vlastní rodičia vymenia za judášske peniaze.
Srdcervúca je nahota ľudí na záberoch z koncentračných táborov. Stovky nahých, vycivených, vychudnutých, zmučených ľudských / ľudských!!!!/ tiel. Nahádzaných do blata, do jamy, nemo kričiacich o utrpení, ktorým prešli. Sú výrečné, presvedčivé. Presvedčia?
Nemám rada nahotu. Nahý človek je bezbranný a veľmi zraniteľný. Cez póry nahej kože vyteká von aj duša a môže uletieť do nenávratna.

6 komentárov:

Pustovníčka povedal(a)...

Velmi silny clanok, ale niekedy ma ta nahota aj farebnejsiu stranku ....

femma povedal(a)...

samozrejme, o tom inokedy...

sas povedal(a)...

Nie je nahota ako nahota a kazda minca ma svoj rub a líce.. takze treba vidiet aj tu druhu stranu.

Aventerra povedal(a)...

Pohlcuje ma to citlivé a zároveň priame poňatie témy. Teším sa na pokračovanie - nech to vyvolá okrem zamyslenia aj šibalské úsmevy. :)

ostrovanka povedal(a)...

suhlasim...obnazenie je obcas strasne zranitelne...najma obnazenie duse...

germa povedal(a)...

tak túto nahotu neznášam aj ja, celkovo až tak nahotu nemusím, okrem krásnych aktov